Raparperikiisseli ja kookos-kauramuru

21.5.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperikiisseli ja kookos-kauramuru

Ainekset

5 annosta
1 4 raparperin vartta
2 8 dl laimennettua mansikkamehua
3 1 dl sokeria
4 4 rkl perunajauhoja
5 1 dl vettä
Kookos-kauramuru
1 0,5 dl kookoshiutaleita
2 0,5 dl kaurahiutaleita
3 2 rkl fariinisokeria
4 ripaus kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 233 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 3 g 14 g
Kuitua 3 g 15 g
Energiaa kJ 951 4753
Energiaa kcal 227 1136

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele, kuori tarvittaessa ja paloittele raparperin varret noin 4 cm:n pätkiksi. Kiehauta mehu sokerin kanssa kattilassa. Nosta raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen. Sekoita suurus ohuena nauhana joukkoon. Anna kiisselin vielä kiehahtaa, mutta älä enää sekoita. Sirota kiisselin pintaan sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä. Sekoita muruainekset keskenään. Levitä ne uunipannulle ja paahda 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5