Raparperichutney

12.7.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperichutney

Ainekset

1 1 l raparperipaloja
2 1 sipuli
3 1 dl sokeria
4 0,75 dl vaaleaa viinietikkaa (esim. persikka-omenaviinietikka)
5 1 tl hienonnettua chilipaprikaa
6 1 tähtianis
7 0,25 - 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
8 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettua
9 0,5 dl vettä
10 3 dl hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 376 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 9 g
Energiaa kJ 6680
Energiaa kcal 1596

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät. Sekoita välillä.

Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua hiljalleen vielä viisi minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto.

Jäähdytä noin puoli tuntia välillä sekoitellen. Laita chutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5