Raparperi-tiramisukakku

24.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi-tiramisukakku

Kesäisessä kakussa yhdistyvät ihanasti raparperin raikkaus ja kahvilla maustetun tiramisun täyteläisyys.

Ainekset

10 palaa
1 6 raparperinvartta (noin 1 kg)
2 2 dl vettä
3 1 dl sokeria
4 2 pakettia (à 250 g) mascarponejuustoa
5 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
6 1 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 keitetyn raparperin liemi
2 2 tl vahvaa pikakahvia
Lisäksi
1 1 vaalea valmiskakkupohja
2 sokeroitua raparperia (ks. ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria
Sokeroitu raparperi
1 2 raparperin vartta
2 1 dl vettä
3 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 395 g
Proteiinia 7 g 73 g
Rasvaa 23 g 231 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 1 687 16870
Energiaa kcal 403 4032

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit. Laita ne, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna levätä 5 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen kostutusta varten. Käytä hilloutuneet raparperit kakun täytteenä.

Yhdistä mascarpone ja kondensoitu maito vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Keitä raparperilientä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää pikakahvi ja anna jäähtyä hetki. Kostuta alin kakkukerros raparperi-kahviliemellä. Levitä raparperihilloketta ja mascarponeseosta päälle. Täytä samoin seuraava kerros ja levitä loppu mascarponeseos kakun pinnalle. Koristele sokeroidulla raparperilla tai mansikkatomusokerilla.

Sokeroitu raparperi

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa raparperit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Käytä suikaleet sokeriliemessä ja levitä ne vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivata suikaleita uunissa 45 minuuttia. Irrota kuivuneet raparperit leivinpaperista lämpiminä.

Huom! Jos koristelet kakun sokeroidulla raparperilla, voit valmistaa sen esimerkiksi edellisenä päivänä. Sokeroidut ja kuivatut raparperit säilyvät kannellisessa tölkissä noin viikon.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5