Raparperi-pullapiirakka

20.5.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi-pullapiirakka

Ainekset

12 annosta
1 2,5 dl maitoa
2 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 2 tl kardemummaa
6 8 dl vehnäjauhoja
7 50 g margariinia
Täyte:
1 500 g raparperinvarsia
2 2 dl sokeria
3 2 tl kanelia
4 1 sitruunan raastettu kuori
Päällys:
1 1 dl sokeria
2 3 kananmunaa
3 400 g kermaviiliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 64 g 762 g
Proteiinia 8 g 100 g
Rasvaa 8 g 92 g
Kuitua 2 g 27 g
Energiaa kJ 1 516 18194
Energiaa kcal 362 4348

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5