Ranskalainen tomaattipiiras

21.4.2014
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen tomaattipiiras

Ainekset

6 annosta
1 4,5 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl suolaa
3 ripaus sokeria
4 125 g voita
5 5 rkl kylmää vettä
Täyte
1 3 rkl dijoninsinappia
2 3 dl juustoraastetta
3 5 - 7 tomaattia
4 1 tl kuivattua basilikaa
5 0,5 tl mustapippuria
6 ripaus suolaa
7 2 murskattua valkosipulinkynttä
8 3 rkl oliiviöljyä
9 3 rkl silputtua basilikaa
10 koristeeksi salaatinlehtiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 243 g
Proteiinia 14 g 81 g
Rasvaa 33 g 198 g
Kuitua 4 g 24 g
Energiaa kJ 2 150 12902
Energiaa kcal 514 3084

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet öljyyn. Kauli taikina ohueksi pohjaksi voideltuun piirasvuokaan (halk. 25–27 cm). Jätä matalahkot reunat.

Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Mausta tomaatit suolalla, basilikalla ja pippurilla. Pirskottele pinnalle valkosipuliöljyä. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana. Ripottele pinnalle tarjoiluvaiheessa basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5