Ranskalainen sitruunatorttu

21.8.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen sitruunatorttu

Ranskalainen sitruunatorttu maistuu vieraillekin. Torttu on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, joten sen voi hyvin tehdä jo etukäteen. Tarjoa sitruunatortun kanssa hyvää kahvia tai teetä.

Ainekset

6 annosta
1 3,5 dl vehnäjauhoja
2 0,5 dl sokeria
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 sitruunan raastettu kuori
5 100 g kylmää voita
6 1 kananmunan keltuainen
7 1 - 2 rkl kuohukermaa
Täyte
1 2 sitruunan kuori
2 3 sitruunan mehu
3 4 kananmunaa
4 4 dl tomusokeria
5 1,5 dl maissi- tai ohratärkkelystä
6 1,5 dl kuohukermaa
Pinnalle
1 ripaus kanelia
Koristeluun
1 1 sitruuna
2 1 dl vettä
3 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 94 g 564 g
Proteiinia 10 g 60 g
Rasvaa 29 g 175 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 874 17242
Energiaa kcal 687 4121

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset toisiinsa sormin tai käytä taikinan tekemiseen monitoimikonetta. Lisää murumaiseen taikinaan keltuainen ja vähän kermaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 23 cm:n) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pakastimeen 20 minuutiksi.

Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma, älä vatkaa. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua.

Anna tortun jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele pinta kanelilla. Tee halutessasi koristeeksi sokeriliemessä maustuneita sitruunaviipaleita. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää sitruunaviipaleet. Kiehauta ja jäähdytä viipaleet liemessä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5