Ranskalainen sipulipiiras

27.8.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen sipulipiiras

Ainekset

1 kappale
1 2,5 dl maitoa (vettä)
2 0,3 pakettia hiivaa
3 5 - 6 dl vehnäjauhoja
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 tl suolaa
Pinnalle
1 1 kg sipulia
2 2 rkl oliiviöljyä
3 1 tl suolaa
4 1 tl timjamia
5 1 laakerinlehti
6 20 - 25 kpl mustaa oliivia
7 1 prk anjovista

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 324 g
Proteiinia 94 g
Rasvaa 98 g
Kuitua 34 g
Energiaa kJ 10774
Energiaa kcal 2575

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä, mikä vie noin puoli tuntia. Mausta suolalla, timjamilla ja murskatulla laakerinlehdellä.Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja niin,että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi joukkoon myös öljy. Anna taikinan kohota peitettynä.Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Anna senkin kohota hetki liinalla peitettynä.Valuta anjovikset ja jaa ne pitkittäin kahtia. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele pinnalle anjovikset ristikoksi ja painele sinne tänne oliiveja.Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Nygård
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5