Ranskalainen mansikkatorttu

18.6.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen mansikkatorttu

Ainekset

8 annosta
1 3 dl vehnäjauhoja
2 0,5 dl sokeria
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 sitruunan raastettu kuori
5 100 g kylmää voita
6 1 keltuainen
Täyte
1 2 dl kuohukermaa
2 1 dl maitoa
3 2 tl vaniljasokeria
4 2 keltuaista
5 0,5 dl sokeria
6 2 rkl perunajauhoja
Päälle
1 1 l mansikoita
2 (mustikoita)
Kiille
1 2 dl vettä tai laimeaa punaista mehua
2 1 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 375 g
Proteiinia 5 g 40 g
Rasvaa 21 g 171 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 687 13497
Energiaa kcal 403 3226

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljasokeria, (mustikoita)

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje_ranskalainen_mansikkatorttu_1

1. Sekoita jauhoihin sitruunan raastettu kuori, sokeri ja leivinjauhe. Lisää paloiteltu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, litistä se ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa tunti.

tyoohje_ranskalainen_mansikkatorttu_2

2. Tee taikinan levätessä täytekiisseli. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja ota kiisseli pois levyltä, kun se pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä.

tyoohje_ranskalainen_mansikkatorttu_3

3. Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 22 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja rullaa kaulimella varovasti ylimääräinen taikina pois. Peitä piiraan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa ensin 8 minuuttia, poista reunus ja jatka kypsennystä vielä noin 8 minuuttia tai kunnes pohja alkaa ruskistua.

tyoohje_ranskalainen_mansikkatorttu_4

4. Irrota torttupohja vuoasta heti paistamisen jälkeen. Anna jäähtyä ritilän päällä. Siirrä pohja kakkupaperin päälle tai tarjoiluvadille ja täytä kylmällä vaniljakiisselillä.

tyoohje_ranskalainen_mansikkatorttu_5

5. Viipaloi mansikat ja asettele ne kiisselin pinnalle. Halutessasi voit lisätä pinnalle myös mustikoita.

tyoohje_ranskalainen_mansikkatorttu_6

6. Tee hyytelösokerista ja mehusta tai vedestä kiilleseos hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille, on hyytynyt kiisselimäiseksi, levitä se tasaisesti tortun pinnalle. Koristele torttu halutessasi sitruunamelissan- tai mintun lehdillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mansikka torttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5