Ranskalainen lihakeitto eli pot-au-feu

11.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen lihakeitto eli pot-au-feu

Ainekset

8 annosta
1 1 broileri tai 4 broilerinkoipea maustamattomana
2 500 g naudan keittolihaa, esim. potkaa tai etuselkää
3 (2 kyljystä tai lampaan kyljystä)
4 5 laakerinlehteä
5 2 tl suolaa
6 6 - 8 porkkanaa
7 ½ lanttua tai 3 naurista
8 4 sipulia
9 2 - 3 mausteneilikkaa
10 1 purjo
11 1 kyssäkaali tai½ valkokaalia
12 15 mustapippuria
13 nippu persiljaa tai timjamia
14 kylmää vettä
Tarjoamiseen
1 mustapippuria
2 persiljasilppua
3 voissa paistettua maalaishiivaleipää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 47 g
Proteiinia 31 g 251 g
Rasvaa 8 g 60 g
Kuitua 3 g 22 g
Energiaa kJ 913 7303
Energiaa kcal 218 1745

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Naudanliha, Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista lihat kylmään veteen kastellulla paperilla pyyhkien, jos niissä on luun siruja. Laita lihat kattilaan.Kuori ja lohko juurekset ja kasvikset lihojen päälle. Paina neilikat kiinni sipuleihin. Sido persiljanippu ja timjaminoksat yhteen ja kiinnitä kattilan korvaan narulla.Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että ainekset peittyvät. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 2-4 tuntia. Lisää välillä tarpeen mukaan vettä ja kuori pois vaahtoa.Kaada liemi kattilasta erikseen ja mausta tilkalla konjakkia tai sherryä, jos haluat. Tarjoa lisänä voissa paistettua hiivaleipää.Poista yrttikimput ja paloittele lihat vadille. Nosta kasvikset viereen. Ripota päälle mustapippuria ja persiljaa. Tarjoa pääruokana.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5