Ranskalainen kinkku-juustopiiras

20.1.2008
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen kinkku-juustopiiras

Ainekset

6 palaa
Pohja:
1 100 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 150 g palvikinkkua
2 200 g punaleimaista emmentaalia
3 1 prk smetanaa
4 0,5 - 1 dl kermaa
5 3 kananmunaa
6 mustapippuria
7 0,5 dl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 97 g
Proteiinia 20 g 119 g
Rasvaa 39 g 235 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 2 068 12405
Energiaa kcal 494 2965

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi margariini ja jauhot keskenään ja sekoita joukkoon suola ja vesi. Vältä turhaa vaivaamista. Vuoraa taikinalla paistosvuoka. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Sekoita keskenään smetana, kerma ja munat. Mausta pippurilla ja lisää persiljasilppu. Levitä kinkkukuutiot ja juustoraaste vuokaan taikinan päälle ja kaada niiden päälle munaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5