Ranskalainen kastike

25.10.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen kastike

Ainekset

6 annosta
1 3 viipaletta pekonia
2 2 shalottisipulia tai 1 sipuli
3 2 porkkanaa
4 2 tomaattia
5 1 - 2 valkosipulin kynttä
6 0,5 dl vehnäjauhoja
7 6 dl vettä
8 1 kasvisliemikuutio tai 1,5 rkl kasvisfondia
9 1 rkl soijakastiketta
10 1 tl Worcestershire-kastiketta
11 3 tabascoa
12 1 - 2 rkl tomaattisosetta
13 1 dl hienonnettuja yrttejä halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 48 g
Proteiinia 2 g 14 g
Rasvaa 3 g 19 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 296 1778
Energiaa kcal 71 425

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Ruskista paloiteltu pekoni kevyesti kattilassa omassa rasvassaan.2. Lisää kuoritut ja paloitellut sipulit, kuoritut ja paloitellut porkkanat, tomaattilohkot sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen.3. Lisää vehnäjauhot ja paista hetki käännellen.4. Lisää vesi vähitellen, samalla sekoittaen. Anna veden kiehua, lisää kasvisliemikuutio tai fondi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Siivilöi kastike, tarkista maku ja tarjoile pihvin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5