Ranskalainen kalakeitto

13.12.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen kalakeitto

Ainekset

4 annosta
1 8 dl kalalientä fondista tai kuutioista
2 4 rkl tomaattisosetta
3 2 valkosipulin kynttä
4 1 tl timjamia
5 1 prk veteen säilöttyjä simpukoita
6 2 pussia (à 250 g) pakastekasvissuikaleita
7 300 g kalakuutioita (esim. pakastesei)
8 mustapippuria
9 2 tl sitruunamehua halutessasi
10 tuoretta basilikaa
Lisäksi:
1 valkosipulimajoneesia
2 patonkia tai lämpimiä leipiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 19 g 77 g
Rasvaa 6 g 22 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 748 2990
Energiaa kcal 179 715

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kalaliemi. Lisää joukkoon simpukoista valutettu liemi. Mausta liemi tomaattisoseella, valkosipulilla ja timjamilla. Lisää kiehuvaan liemeen pakastekasvikset ja kalakuutiot. Mausta mustapippurilla sekä halutessasi sitruunamehulla. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia riippuen käytätkö tuoretta tai pakastekalaa.

Lisää simpukat. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää keittoon runsaasti hienonnettua basilikaa. Tarjoa lisänä murskatulla valkosipulilla maustettua majoneesia ja patonkia tai paahtoleipäviipaleita, jotka on voideltu margariinilla ja joille on siroteltu persiljaa tai timjamia ja pantu kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kala kalakeitto seiti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5