Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen kalakeitto ja rouille

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoile kalakeitto höyryävän kuumana paahdettujen leipäviipaleiden ja rouillen eli valkosipulikastikkeen kanssa.

Ainekset

300 g
Lohta, kuhaa tai siikaa
300 g
Pakastekalaa, esim. seitiä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sipuli hiennonnettuna
1/2 kpl
Purjoa suikaleina
1 kpl
Porkkana viipaleina
1 kpl
Lehtisellerin varsi viipaleina
4 kpl
Tomaattia kuutioina
1/2 tl
Sahramia haluttaessasi
8 dl
Kalalientä
2 dl
Valkoviiniä
1 tl
Suolaa
1 tl
Cayennenpippuria
Muutama oksa tuoretta timjamia

Lisäksi

Paahdettua valkoista leipää

Rouille-kastike

1 kpl
Punainen paprika
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Muna
1 - 2 kpl
Tabascoa
1 kpl
Vaalea leipää
1 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Tomaattipyrettä
Suolaa
Pippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kalakeitto: Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla. Kuullota kattilassa ensin sipulit, purjosuikaleet, porkkana- ja selleriviipaleet sekä tomaattikuutiot. Lisää sahrami ja kääntele hetken aikaa. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat sekä mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Kastike: Poista paprikasta kanta ja siemenet. Sekoita muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy tahnan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Säilyy tiiviissä astiassa viileässä muutaman päivän.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.