Rakuunamarinoidut porkkanat

25.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rakuunamarinoidut porkkanat

Ainekset

4 annosta
1 500 g porkkanoita
Marinadi
1 1 dl oliiviöljyä
2 1,5 rkl valkoviinietikkaa
3 2 tl sokeria
4 2 tl kuivattua rakuunaa
5 0,5 tl merisuolahiutaleita
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 1 g 3 g
Rasvaa 23 g 91 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 017 4067
Energiaa kcal 243 972

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori porkkanat ja leikkaa ne joko vinoittain viipaleiksi tai tikuiksi. Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Porkkanoihin saa jäädä hieman puruvastusta, joten älä keitä niitä liian pehmeiksi. Siirrä valutetut porkkanat kulhoon. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuumenna marinadi, mutta älä keitä. Kaada kuuma marinadi porkkanoiden päälle. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai salaattiin sekoitettuna.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5