Rakuunainen vuokaleipä

27.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rakuunainen vuokaleipä

Ainekset

1 kappale
1 5 dl vettä tai maitoa
2 1 tl kuivattua rakuunaa
3 1 dl oliiviöljyä
4 1,5 tl yrttisuolaa
5 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä tms.)
6 2 dl vehnäleseitä
7 8 dl vehnäjauhoja
8 2 pussia kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 398 g
Proteiinia 89 g
Rasvaa 140 g
Kuitua 41 g
Energiaa kJ 13499
Energiaa kcal 3226

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Mikäli käytät kuivahiivaa, neste saa olla +42 asteista. Jos käytössäsi on tuorehiivaa, liuota se hieman lämpimän nesteen joukkoon.

Lisää suola, rakuuna, oliiviöljy, yrttisuola, paahdetut siemenet ja keskenään sekoitetut vehnäleseet, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinlaudalla ja laita se paistovuokaan. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa liinan alla.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on rapea ja saanut väriä. Kumoa leipä ja tarjoa.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5