Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rakuunainen vuokaleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä tai maitoa
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1 dl
Oliiviöljyä
1 1/2 tl
Yrttisuolaa
1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä tms.)
2 dl
Vehnäleseitä
8 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Mikäli käytät kuivahiivaa, neste saa olla +42 asteista. Jos käytössäsi on tuorehiivaa, liuota se hieman lämpimän nesteen joukkoon.

Lisää suola, rakuuna, oliiviöljy, yrttisuola, paahdetut siemenet ja keskenään sekoitetut vehnäleseet, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinlaudalla ja laita se paistovuokaan. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa liinan alla.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on rapea ja saanut väriä. Kumoa leipä ja tarjoa.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 27.2.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3402

14236

143,0 g

24,0 g

417,0 g

31,0 g

40,0 g

92,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivattua rakuunaa,

1,5 tl Yrttisuolaa,

2 pussia Kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli