Raikas kinuskikakku

9.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raikas kinuskikakku

Ainekset

12 palaa
1 1 kostutettu kakkupohja
Täyte
1 500 g vähälaktoosista maitorahkaa
2 1 dl vaahtoutuvaa valmista vaniljakastiketta
3 100 g maustamatonta vähälaktoosista tuorejuustoa
4 250 g (noin)punaherukoita soseutettuna ja siivilöitynä
5 1 dl sokeria
6 5 liivatelehteä
Kinuski
1 3 dl sokeria
2 1 dl siirappia
3 3 dl vähälaktoosista kuohukermaa
4 1 rkl margariinia tai voita
Koristeluun
1 1,5 dl mantelirouhetta
2 2 karambolaa
3 vihreita viinirypäleitä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 514 g
Proteiinia 9 g 103 g
Rasvaa 16 g 197 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 1 495 17944
Energiaa kcal 357 4289

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä se rahkan ja tuorejuuston sekaan. Kiehauta herukat ja painele ne siivilän läpi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja puristele ne kuiviksi. Kuumenna tilkka herukkamehua ja liuota siihen liivatelehdet. Yhdistä herukkasose, liivateseos ja sokeri rahka-tuorejuustoseokseen.Valmista kinuski. Keitä kattilassa hiljalleen sokeria ja kermaa noin 15-30 minuuttia, kunnes ne sakenevat. Kinuski on sopivan paksuista kun se pysyy valumatta hyvin lusikassa. Lisää voi ja kaada kinuski tasaisesti kakun päälle. Anna seistä hetken ja ripottele sivuille mantelirouhetta. Koristele viinirypäleillä ja karambolaviipaleilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5