Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi

27.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi

Ainekset

1 1 kg kesäkurpitsaa
2 2 dl vettä
3 4 sitruunaa
4 2 rkl raastettua inkivääriä
5 500 g hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 528 g
Proteiinia 6 g
Rasvaa 6 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 9407
Energiaa kcal 2248

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä yhtään vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Keitä ne pienessä vesimäärässä kypsiksi noin 10 minuuttia.Pese sitruunat huolellisesti. Raasta niiden kuoret hienolla terällä ja purista niistä mehut. Soseuta keitetyt kesäkurpitsat ja lisää kuumaan soseeseen puristettu sitruunanmehu, raastettu inkivääri ja hillosokeri.Keitä seosta noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Lisää sitruunankuori seokseen. Täytä pestyt ja uunissa 100:ssa asteessa kuumennetut purkit kuumalla seoksella. Seos hyytyy marmeladiksi jäähtyessä.

© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa marmeladi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5