Raikas hyytelökakku

26.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raikas hyytelökakku

Ainekset

14 annosta
Pohja
1 200 g Digestive-keksejä
2 75 g maidotonta margariinia
Täyte
1 4 dl vispautuvaa kauravanilja-kastiketta
2 1 dl sokeria
3 2 tl vanilliinisokeria
4 1,25 dl persikka-soijajogurttia
5 3 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
6 6 liivatelehteä
Pinnalle
1 2 dl mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 290 g
Proteiinia 3 g 44 g
Rasvaa 7 g 92 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 652 9123
Energiaa kcal 156 2180

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.Resepti Päivi Hyry, JokirinneYhteishyvä 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5