Raidallinen juurespatee

14.11.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raidallinen juurespatee

Ainekset

8 annosta
Punajuurimassa:
1 200 g punajuuria
2 0,5 tl suolaa
3 rouhittua mustapippuria
4 0,5 tl rakuunaa
5 1 muna
6 0,5 dl kuohukermaa
Parsakaalimassa:
1 200 g parsakaalia
2 1 rkl voita tai margariinia
3 0,5 tl suolaa
4 jauhettua valkopippuria
5 1 muna
6 0,5 dl kuohukermaa
Porkkanamassa:
1 200 g kuorittuja porkkanoita
2 1 rkl voita tai margariinia
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 tl rakuunaa
5 2 tl hunajaa
6 1 muna
7 0,5 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 46 g
Proteiinia 6 g 44 g
Rasvaa 14 g 116 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 732 5858
Energiaa kcal 175 1400

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta. Keitä porkkanat ja parsakaalit erikseen vähässä vedessä, jossa on nokare rasvaa ja suolaa. Kaada vesi pois ja jäähdytä kypsät kasvikset ja soseuta ne erikseen. Lisää jokaiseen juuressoseeseen loput mausteet, munat ja kerma. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka.Täytä vuoka ensin punajuurimassalla ja tasoita pinta. Lisää parsakaalimassa ja tasoita pinta. Levitä lopuksi pinnalle tasaisesti porkkanamassa. Peitä vuoka foliolla ja nosta se uunivuokaan.Kaada uunivuokaan haudutusvettä noin puolet vuoan vetoisuudesta. Kypsennä pateeta vesihauteessa 200 asteessa uunissa noin tunti tai kunnes massa on hyytynyt. Anna vuoan jäähtyä ennen kumoamista. Kumoa varovasti kypsä patee vadille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5