Raidallinen joulupatee

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raidallinen joulupatee

Ainekset

Kikhernesose:
1 2 prk kikherneitä
2 1 kananmuna
3 1 dl kevytkermaviiliä
4 1 tl kurkumaa
5 0,5 tl valkosipuli- tai yrttisuolaa
6 0,25 tl pippurisekoitusta
7 0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
Porkkanasose:
1 500 g porkkanaa
2 2 valkosipulin kynttä
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl currya
5 0,25 tl pippurisekoitusta
6 2 kananmunaa
7 1 dl kevytranskankermaa
Parsakaalisose:
1 300 g parsakaalia
2 1 tl valkosipuli- tai yrttisuolaa
3 suolaa tarvittaessa
4 0,5 tl rouhittua viherpippuria
5 2 kananmunaa
6 1 dl kevytranskankermaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 133 g
Proteiinia 100 g
Rasvaa 78 g
Kuitua 45 g
Energiaa kJ 6929
Energiaa kcal 1656

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kikherneet yleiskoneessa hienoksi. Lisää muna ja kermaviili. Mausta kurkumalla, yrttisuolalla ja pippurilla. Lisää seesaminsiemenet. Voitele pitkänomainen uunivuoka (1,5 l) ja aseta pohjan kokoinen pala leivinpaperia pohjalle. Kaada kikhernesose vuokaan.

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta porkkanat ja hienonna yleiskoneessa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada porkkanasose vuokaan kikhernesoseen päälle.

Keitä parsakaali pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja hienonna yleiskoneessa. Mausta sose. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset ja ranskankerma seokseen. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada vuokaan porkkanasoseen päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista pateeta uunin alaosassa 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5