Rahkavuokaleipä

9.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkavuokaleipä

Ainekset

2 annosta
Taikinajuuri
1 4 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 0,5 dl vaaleaa siirappia
4 4 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
1 1 tl suolaa
2 1 dl vaaleaa siirappia
3 1 dl rusinoita
4 250 g maitorahkaa
5 100 g mantelirouhetta
6 (0,5 g sahramia)
7 7 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
8 100 g margariinia
Voiteluun
1 1 kanamuna
Pinnalle
1 auringonkukan- tai seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 309 g 618 g
Proteiinia 68 g 137 g
Rasvaa 78 g 155 g
Kuitua 24 g 47 g
Energiaa kJ 9 322 18645
Energiaa kcal 2 228 4456

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita taikinajuuren ainekset kädenlämpöiseen veteen ja anna juuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa ½ tunnin ajan. Lisää suola, loput siirapista, rusinat, rahka, mantelirouhe ja halutessasi sahrami. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sula margariini. Kumoa taikina kahteen noin 22 cm:n pituiseen leipävuokaan ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5