Rahkasämpylät

25.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkasämpylät

Ainekset

20 kappaletta
1 1 prk maitorahkaa (250 g)
2 2,5 dl vettä
3 25 g hiivaa
4 1,5 tl suolaa
5 2 rkl hunajaa tai siirappia
6 2 dl kaurahiutaleita
7 8 dl vehnäjauhoja
8 0,5 dl öljyä
Pinnalle
1 maitoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 449 g
Proteiinia 4 g 89 g
Rasvaa 3 g 58 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 567 11345
Energiaa kcal 136 2711

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5