Rahkapullat

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkapullat

Ainekset

20 kappaletta
Pullataikina
1 2,5 dl maitoa
2 25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,75 dl sokeria
5 1 tl kardemummaa
6 0,5 muna
7 6 dl vehnäjauhoa, noin
8 75 - 100 g margariinia
Täyte
1 1 prk maitorahkaa
2 0,5 muna
3 0,5 dl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 398 g
Proteiinia 4 g 77 g
Rasvaa 4 g 75 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 544 10889
Energiaa kcal 130 2602

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.Kohota taikina liinan alla.Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle. Kääri levy löyhälle rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5