Rahkapullat

20.12.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkapullat

Ainekset

17 annosta
1 100 g margariinia
2 3 dl maitoa
3 50 g tuorehiivaa
4 0,5 tl suolaa
5 1,5 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 1 rkl jauhettua kardemummaa
8 11 dl vehnäjauhoja
Rahkatäyte
1 1 prk (250 g) maitorahkaa
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
5 1 tl sitruunamehua
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 738 g
Proteiinia 7 g 127 g
Rasvaa 4 g 71 g
Kuitua 1 g 25 g
Energiaa kJ 1 023 17390
Energiaa kcal 244 4156

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon. Liuota joukkoon murennettu hiiva ja lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan voimakkaasti vaivaten. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 16–18 palaan ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota peitettynä 30 minuuttia. Yhdistä rahkatäytteen ainekset kulhossa. Paina kohonneisiin pulliin juomalasilla syvennys. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Nosta pullan syvennykseen noin ruokalusikallinen rahkatäytettä. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5