Rahkapiiras

6.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkapiiras

Ainekset

2 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 2 tl kardemummaa
6 7 dl vehnäjauhoja
7 100 g margariinia
Voiteluun
1 2 rkl vettä
2 2 rkl sulatettua margariinia
Pinnalle
1 3 rkl sokeria
Täyte
1 250 g maitorahkaa
2 150 g ranskankermaa
3 1 muna
4 0,75 dl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria
6 1 rkl sitruunamehua
7 0,5 - 1 dl rusinoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 273 g 546 g
Proteiinia 46 g 93 g
Rasvaa 72 g 144 g
Kuitua 10 g 21 g
Energiaa kJ 8 142 16284
Energiaa kcal 1 946 3892

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä margariini. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Jaa taikina kahteen osaan. Ota molemmista osista pieni pala lettejä varten. Kauli taikinat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa lettipalat kahtia ja pyöritä kaksi pitkää nauhaa ja kieritä ne toistensa ympäri. Nipistä letit levyjen reunaan kiinni. Anna piiraiden kohota pellillä 20 minuuttia. Valmista täyte. Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Voitele piiraiden reunat vesi-margariiniseoksella. Ripottele reunoille hienoa sokeria. Jaa täyte tasaisesti molempiin piiraisiin. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5