Rahkapiirakat

28.3.2007
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkapiirakat

Ainekset

24 kappaletta
Pullataikina:
1 2,5 dl maitoa
2 0,5 pakettia hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
3 0,5 kananmuna
4 1 dl sokeria
5 1 tl suolaa
6 1 rkl kardemummaa
7 7 dl vehnäjauhoja
8 100 g margariinia
Täyte:
1 250 g maitorahkaa
2 0,5 dl sokeria
3 0,5 dl kermaa
4 1 kananmuna
5 1 tl raastettua sitruunankuorta
6 1 rkl sitruunamehua
7 1 tl vaniljasokeria
8 0,5 dl rusinoita
Voiteluun:
1 munaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 486 g
Proteiinia 4 g 91 g
Rasvaa 4 g 104 g
Kuitua 1 g 19 g
Energiaa kJ 572 13721
Energiaa kcal 137 3279

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaihtelua täytteeseen

Samaan tapaan valmistat muitakin piirakoita. Rahkapiirakoita voi rikastaa panemalla syvennykseen ensin muutaman omenanlohkon ja levittämällä päälle rahkaseosta. Mustikkapiirakoiden täytteeksi sekoitetaan pakastemustikoiden joukkoon sokeria ja hiukan perunajauhoja. Täytteeksi käyvät myös sokeroitu puolukkasurvos ja paistonkestävät marmeladit.

Kuvalliset ohjeet

Pullataikinan valmistaminen

1. Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Riko muna kuppiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Käytä taikinaan puolet munasta ja loppu voiteluun. Lisää taikinanesteeseen muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta suurin osa jauhoista joukkoon ja lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Lisää vielä tarvittaessa hiukan jauhoja, niin että saat kimmoisan, mutta pehmeän taikinan. Anna taikinan kohota muovilla tai liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Pullien pyöritteleminen

2. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta hyvin liinalla ja muovilla peitettynä vedottomassa paikassa.

Pullien voiteleminen

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla.

Täytteen levittäminen

4. Lusikoi syvennykseen täytettä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5