Raejuustoletut ja katkarapusalsa

26.5.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raejuustoletut ja katkarapusalsa

Ainekset

12 kappaletta
1 1 prk (250 g) raejuustoa
2 2 dl maitoa
3 1 kananmuna
4 0,5 tl suolaa
5 1 dl grahamjauhoja
6 1 dl vehnäjauhoja
Katkarapusalsa
1 1 pussi (180 g) pakastekatkarapuja
2 pala tuoretta kurkkua
3 2 kevätsipulinvartta
4 0,5 punaista chiliä
5 2 rkl limetinmehua
6 1 rkl oliiviöljyä
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 97 g
Proteiinia 8 g 92 g
Rasvaa 3 g 32 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 368 4418
Energiaa kcal 88 1056

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista katkarapusalsa. Anna rapujen sulaa jääkaapissa ja valuta niistä neste pois. Pilko ravut, kurkku, sipulit ja chili pieniksi. Sekoita ainekset ja mausta limetinmehulla, öljyllä, suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita joukkoon persilja. Anna tekeytyä jääkapissa lettujen teon ajan.Sekoita kulhossa raejuusto, maito ja kananmuna. Lisää joukkoon suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.Paista letut lettupannulla kullanruskeiksi. Tarjoa katkarapusalsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lettu ohukainen räiskäle
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5