Quiche Lorraine

21.4.2014
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine on ruokaisa ranskalainen piirakka, jossa on runsaasti juustoa ja pekonia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera.

Ainekset

8 annosta
1 100 g voita
2 3 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 dl vettä
Täyte
1 140 - 150 g pekonia
2 1 sipuli
3 150 g emmentaljuustoraastetta
4 4 kananmunaa
5 3 dl kermaa
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl mustapippuria
8 0,5 dl persiljasilppua
9 1 tl timjamia
Koristeluun
1 paprikaa
2 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 152 g
Proteiinia 14 g 116 g
Rasvaa 40 g 321 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 2 055 16442
Energiaa kcal 491 3930

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Tee piirakkaan noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Silppua pekoni ja ruskista se pannulla kevyesti. Siirrä pekonit pois ja kuullota silputtu sipuli pekonin rasvassa. Sekoita munat, juustoraaste ja mausteet kermaan. Ripottele pekonipalat, sipulisilppu ja persilja vuokaan. Kaada päälle kermaseos. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.

Tarkista, onko täyte hyytynyt keskeltä ja jatka kypsennystä tarvittaessa. Koristele halutessasi esim. paprikasuikaleilla ja persiljasilpulla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5