Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pyttipannusalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Reilusti rapeaa kiinankaalia ja tilkka purjovinegrettiä, niin pyttipannukin käy salaatista.

Ainekset

4 kpl
Perunaa
4 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Purjoa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Paprika
1/2 kpl
Kiinankaalia
1 kpl
(240 g) kikherneitä suolaliemessä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
1/2 tl
Cayennenpippuria

Purjokastike

1/2 kpl
Purjoa
2 rkl
Öljyä
1/2 dl
Öljyä
2 rkl
Etikkaa
2 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kypsiksi ja kananmunat koviksi.

4 kpl
Perunaa
4 kpl
Kananmunaa
2

Halkaise, huuhtele ja viipaloi koko purjo.

1/2 kpl
Purjoa
3

Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Laita kuullotettu purjo, ½ dl öljyä, etikka ja hunaja teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, mausta suolalla ja ohenna vedellä.

1/2 kpl
Purjoa
2 rkl
Öljyä
1/2 dl
Öljyä
2 rkl
Etikkaa
2 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Vettä
4

Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko paprika ja suikaloi kaali. Valuta kikherneet siivilässä.

1 kpl
Porkkana
1 kpl
Paprika
1/2 kpl
Kiinankaalia
1 kpl
(240 g) kikherneitä suolaliemessä
5

Kuumenna öljy pannulla. Laita loppu purjo, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kaali joukkoon. Viimeistele kananmunalohkoilla ja purjokastikkeella.

1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Cayennenpippuria
2 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.1.2018
|
Muokattu: 29.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

357

1494

26,5 g

2,8 g

17,0 g

6,3 g

2,5 g

10,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan mehu,

2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia,

0,5 tl Cayennenpippuria,

1 tl Suolaa,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli