Pyttipannusalaatti

17.1.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pyttipannusalaatti

Reilusti rapeaa kiinankaalia ja tilkka purjovinegrettiä, niin pyttipannukin käy salaatista.

Ainekset

4 annosta
1 4 perunaa
2 4 kananmunaa
3 0,5 purjoa
4 1 porkkana
5 1 paprika
6 0,5 kiinankaalia
7 1 prk (240 g) kikherneitä suolaliemessä
8 1 rkl öljyä
9 1 sitruunan mehu
10 2 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
11 0,5 tl cayennenpippuria
Purjokastike
1 0,5 purjoa
2 2 rkl öljyä
3 0,5 dl öljyä
4 2 rkl etikkaa
5 2 tl hunajaa
6 1 tl suolaa
7 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 116 g
Proteiinia 16 g 65 g
Rasvaa 29 g 116 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 1 850 7399
Energiaa kcal 442 1768

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi ja kananmunat koviksi.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi koko purjo.

Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Laita kuullotettu purjo, ½ dl öljyä, etikka ja hunaja teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, mausta suolalla ja ohenna vedellä.

Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko paprika ja suikaloi kaali. Valuta kikherneet siivilässä.

Kuumenna öljy pannulla. Laita loppu purjo, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kaali joukkoon. Viimeistele kananmunalohkoilla ja purjokastikkeella.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5