Puuro-leipätikut

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puuro-leipätikut

Ainekset

20 kappaletta
1 2,5 dl maitoa tai vettä
2 2 tl suolaa
3 3 rkl siirappia
4 2,5 dl kaurapuuroa (1 dl kaurahiutaleita ja 2,5 dl vettä)
5 1 pussi kuivahiivaa
6 7 dl sämpyläjauhoja
Väliin:
1 4 rkl margariinia
2 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 303 g
Proteiinia 3 g 67 g
Rasvaa 4 g 74 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 452 9046
Energiaa kcal 108 2162

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, siirappi ja hieman lämmin puuro. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan sämpyläjauhoja ja lisää jauhoseos taikinaan kunnolla sekoittaen. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Painele taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli 25 x 40 sentin kokoinen levy. Levitä pehmeä rasva levylle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta taikinalevy varovasti pituussuunnassa kaksinkerroin ja leikkaa levystä noin kahden sentin levyisiä suikaleita. Käännä suikaleet kierteelle ja nosta kohoamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä puuro sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5