Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puumakakku

Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Tiikerikakun hurjemmassa versiossa maistuvat laku ja lime. Mehevä kuivakakku saa ylleen mustan lakritsikuorrutteen.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kevytkermaa
10 kpl
Turkinpippuri-salmiakkimakeista
38 g
(2 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rkl
Kaakaojauhetta
2 kpl
Limeä

Kuorrute

2 dl
Kuohukermaa
190 g
(10 kpl) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

200 g
Margariinia
2

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 ½ litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

3

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan 3 rkl kermaa ja laita sivuun odottamaan. Sekoita loppu kerma taikinaan.

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Kevytkermaa
4

Rouhi salmiakkimakeiset. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Lisää makeisrouhe ja 2 paloiteltua lakritsipatukkaa. Sekoita sileäksi, lisää kaakaojauhe. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita lakritsi-kaakaoseos siihen.

10 kpl
Turkinpippuri-salmiakkimakeista
38 g
(2 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 rkl
Kaakaojauhetta
5

Pese limet, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste vaaleaan taikinaan.

2 kpl
Limeä
6

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina sen päälle ja loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Raidoita kakku työntämällä haarukalla muutamia kertoja taikinan läpi. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

7

Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.

8

Keitä kuorrute kermasta ja paloitelluista lakritsipatukoista. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja levitä sitten jäähtyneelle kakulle.

2 dl
Kuohukermaa
190 g
(10 kpl) lakritsitoffee-patukkaa (kick)

Vinkki: Koristele kakku sokerimassasta leikatuilla kuvioilla tai tassun mallisilla karkeilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

365

1530

20,0 g

10,1 g

41,3 g

28,0 g

0,9 g

4,7 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Limeä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli