Purjopizza

1.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Purjopizza

Ainekset

Pohja
1 2 dl vettä
2 0,25 pakettia hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,25 tl sokeria
5 2 rkl öljyä
6 5 - 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 2 pientä purjoa
2 1 tl sokeria
3 2 rkl öljyä paistamiseen
4 1 tl suolaa
5 1 tl timjamia
6 mustapippuria
7 1,5 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 234 g
Proteiinia 58 g
Rasvaa 81 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 7965
Energiaa kcal 1904

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Halkaise ja huuhdo purjot huolellisesti. Leikkaa halkaistusta purjoista reiluja paloja ja paista niitä sokerin kanssa hetken aikaa pannulla, kunnes niissä on hieman väriä.Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi suorakaiteen mallisiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat pellille. Sivele hieman öljyä pizzapohjien päälle ja asettele pinnalle purjopalat. Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista pizzoja 225 asteessa uunin alaosassa 15-20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pitsa pizza
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5