Purjo-kinkkupiiraat

2.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Purjo-kinkkupiiraat

Ainekset

8 kappaletta
Taikina
1 0,5 pakettia (400 g) kaulittua, pakastettua lehtitaikinaa
Täyte
1 200 g savukinkkua
2 1 purjo
3 vettä, suolaa
4 1 rkl voita
5 1 muna
Voiteluun
1 muna
Pinnalle
1 mustapippurirouhetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 139 g
Proteiinia 9 g 72 g
Rasvaa 24 g 191 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 330 10640
Energiaa kcal 318 2543

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte: halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se sitten ohuiksi renkaiksi kattilaan. Kaada kattilan pohjalle tilkka vettä ja hauduta purjo välillä sekoittaen kannen alla puolikypsäksi.Lisää suikaloitu tai hienonnettu kinkku. Mausta seos suolalla ja jäähdytä.Sekoita joukkoon raaka kananmuna.Levitä kaulittu taikina eteesi ja jaa neliöiksi. Nosta lusikallinen täytettä kuhunkin neliöön ja käännä kulmat keskustaa kohti. Nipistä päät yhteen.Nosta näin syntyneet piiraat paperisiin, isoihin leivosvuokiin.Voitele piiraiden pinta munalla ja ripauta päälle hiukan mustapippurirouhetta.Kypsennä piiraita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5