Puolukkarahkapiirakka

27.12.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkarahkapiirakka

Ainekset

20 palaa
1 2,5 dl maitoa
2 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa
3 1,5 dl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1 tl kardemummaa
6 1 kananmuna
7 8 dl vehnäjauhoja
8 100 g margariinia
Täyte
1 2 prk (à 250 g) vaniljarahkaa
2 2 kananmunaa
3 1 dl sokeria
4 2,5 dl pakastepuolukoita
5 1 rkl perunajauhoja
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 677 g
Proteiinia 6 g 118 g
Rasvaa 5 g 109 g
Kuitua 1 g 23 g
Energiaa kJ 882 17634
Energiaa kcal 211 4215

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä paperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.

Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.

Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5