Puolukkapiirakka

2.2.2005
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkapiirakka

Syksyiseen kahvipöytään sopii mehukas puolukkapiirakka, joka tarjoillaan vaniljakerman kanssa.

Ainekset

Pohja
1 150 g laktoositontamargariinia
2 0,75 dl sokeria
3 1 muna
4 1 dl kauralesettä
5 2,5 dl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 400 g puolukoita
2 2 rkl perunajauhoja
3 1,5 dl hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 376 g
Proteiinia 36 g
Rasvaa 134 g
Kuitua 27 g
Energiaa kJ 11972
Energiaa kcal 2861

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan 27 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa puolukat, perunajauho ja hillosokeri. Levitä puolukkaseos tasaisesti taikinan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä kevennetyn vaniljakerman kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5