Puolukkapatongit

2.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkapatongit

Ainekset

4 kappaletta
1 1 dl ruisrouhetta
2 3 dl vettä
3 4 dl vettä
4 50 g hiivaa
5 2 tl suolaa
6 3 rkl siirappia
7 2 dl puolukoita
8 2 rkl öljyä
9 5 dl ruisjauhoja
10 9 - 10 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 156 g 626 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 17 g 69 g
Energiaa kJ 3 426 13706
Energiaa kcal 819 3276

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä ruisrouheet 3 dl:ssa vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kannen alla sakeaksi puuroksi. Kaada puuro liemineen kulhoon ja lisää 4 dl viileää vettä. Murenna hiiva kädenlämpöiseen liemeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, puolukat, öljy, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia. Jaa taikina neljään osaan ja leivo pitkiä kierrettyjä patonkeja. Nosta patongit kohoamaan lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5