Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkapatongit

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

1 dl
Ruisrouhetta
3 dl
Vettä
4 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
2 tl
Suolaa
3 rkl
Siirappia
2 dl
Puolukoita
2 rkl
Öljyä
5 dl
Ruisjauhoja
9 - 10 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ruisrouheet 3 dl:ssa vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kannen alla sakeaksi puuroksi. Kaada puuro liemineen kulhoon ja lisää 4 dl viileää vettä. Murenna hiiva kädenlämpöiseen liemeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, puolukat, öljy, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia. Jaa taikina neljään osaan ja leivo pitkiä kierrettyjä patonkeja. Nosta patongit kohoamaan lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.