Puolukkakakku

21.11.2011
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkakakku

Ainekset

10 annosta
1 200 g piparkakkuja
2 75 g margariinia
Puolukkatäyte
1 5 liivatelehteä
2 2 dl kuohukermaa
3 2 dl puolukkasurvosta
4 1 dl sokeria
5 1 prk (200 g) valkosuklaa-limerahkaa
6 2 rkl limetin- tai sitruunanmehua
Vaniljatäyte
1 3 liivatelehteä
2 1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastike
Puolukkakiille
1 2 liivatelehteä
2 1,5 dl puolukkamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 247 g
Proteiinia 6 g 62 g
Rasvaa 15 g 148 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 077 10773
Energiaa kcal 258 2575

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Sekoita ainekset ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma.Sekoita puolukkasurvos, sokeri ja rahka toisessa kulhossa. Kuumenna sitrusmehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada kattilaan muutama ruokalusikallinen vaniljakastiketta. Vatkaa loput vaahdoksi.Kuumenna vaniljakastike kattilassa ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Nosta kakku kylmään tunniksi.Valmista kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota siihen liivatteet. Jäähdytä seos haaleaksi. Nostele kiille lusikalla kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5