Puolukkaiset keikausmuffinit

25.8.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkaiset keikausmuffinit

Ainekset

9 kappaletta
Pohjalle:
1 200 g puolukoita (n. 4 dl)
Taikina:
1 50 g margariinia
2 0,5 dl vettä
3 2 kananmunaa
4 1,5 dl sokeria
5 2 dl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
7 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 233 g
Proteiinia 3 g 28 g
Rasvaa 6 g 54 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 713 6421
Energiaa kcal 171 1535

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele muffinivuoat ja jaa marjat niihin. Kiehauta margariini ja vesi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vaahdon joukkoon kuuma vesi-rasvaseos ja jauhot. Kaada taikina marjojen päälle vuokiin. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Kumoa ja tarjoile lämpiminä tai jäähdytettynä. Seuraksi sopii vaniljakastike tai jäätelö.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: muffini muffinsi puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5