Puolukkainen banana bread

15.10.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkainen banana bread

Amerikkalaisesta banaanileivästä mukailtu kakku on kirpeiden puolukoiden ja makean banaanin ihana yhdistelmä. Käytä pehmeitä banaaneja, mutta vältä tumman kypsiä, sillä niissä on runsaasti fodmap-yhdisteitä.

Ainekset

10 annosta
1 125 g leivontamargariinia
2 2 (300 g) banaania
3 1 kananmuna
4 2 dl pakastepuolukoita
5 1,5 dl intiaanisokeria
6 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
7 1 tl leivinjauhetta
8 1 tl vaniljasokeria
9 1 tl kanelia
10 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 2 tl margariinia vuoan voiteluun
2 1 banaani

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 374 g
Proteiinia 2 g 24 g
Rasvaa 12 g 115 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 1 106 11061
Energiaa kcal 264 2644

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Laita sula margariini, banaanit ja kananmunat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita puolukat ja intiaanisokeri puuhaarukalla joukkoon.
  • Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään. Lisää ne taikinaan.
  • Voitele suorakaiteen muotoinen 1 ½ litran kakku- tai leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Leikkaa päälle tuleva banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia. Kumoa se leikkuulaudalle tai tarjoilulautaselle

Vinkki: Banana bread sopii mainiosti myös myyjäisherkuksi. Tulosta ainesosaluettelo täältä ja lisää se kakkupakettiin.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5