Puolukkagraavattu lohi

24.8.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkagraavattu lohi

Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta.

Ainekset

6 annosta
1 600 g lohifileetä
2 2 dl puolukkaa
3 2 rkl karkeaa merisuolaa
4 1 rkl sokeria
5 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
6 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria
7 puolukoita
8 tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 24 g
Proteiinia 19 g 113 g
Rasvaa 14 g 82 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 894 5362
Energiaa kcal 214 1282

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

Ripottele suola, sokeri ja pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5