Puolukka-vadelmapiirakat

25.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-vadelmapiirakat

Ainekset

14 kappaletta
1 150 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 muna
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 dl grahamjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 200 g puolukoita
2 200 g vadelmia
3 4 rkl vettä
4 2 dl fariinisokeria
5 4 rkl perunajauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 478 g
Proteiinia 3 g 36 g
Rasvaa 9 g 132 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 976 13661
Energiaa kcal 233 3265

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele muffinivuoat. Painele taikinaa ohuelti jauhoja apuna käyttäen vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta kattilaan täytteen aineet. Sekoita sosetta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta jäähtymään. Nostele marjaseosta taikinakuppeihin ja paista piirakoita 200 asteessa 15 minuuttia. Tarjoile marjapiirakat lämpiminä tai jäähtyneinä vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakaine
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5