Puolukka-toffeepuustit

25.9.2017
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-toffeepuustit

Näissä koukuttavan herkullisissa korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus.

Ainekset

24 kappaletta
1 100 g pehmeää voita tai margariinia
2 5 dl maitoa
3 50 g hiivaa
4 2 dl sokeria
5 1 rkl kardemummaa
6 1,5 tl suolaa
7 1 kananmuna
8 14 - 15 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 100 g pehmeitä kermatoffee-karamellejä, esim. Omar
2 100 g pehmeää voita tai margariinia
3 1 dl fariinisokeria
4 1,5 dl jäisiä puolukoita
Lisäksi
1 1 kananmuna voiteluun

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 1043 g
Proteiinia 6 g 133 g
Rasvaa 9 g 206 g
Kuitua 2 g 36 g
Energiaa kJ 1 151 27613
Energiaa kcal 275 6600

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.

Pilko karamellit hyvin pieniksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota muut täytteet päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5