Puolukka rönttöset

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka rönttöset

Ainekset

20 kappaletta
Kuoritaikina:
1 1,5 dl kylmää vettä
2 1 tl suolaa
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 2 dl ruisjauhoja
Täyte:
1 500 g perunoita
2 1 dl ruisjauhoja
3 0,5 dl sokeria
4 0,25 tl suolaa
5 3 dl puolukkasurvosta
Voiteluun:
1 sulatettua rasvaa ja vettä tai maitoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 300 g
Proteiinia 2 g 35 g
Rasvaa 0 g 7 g
Kuitua 2 g 39 g
Energiaa kJ 299 5987
Energiaa kcal 72 1431

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä täytettä varten perunat ja soseuta ne. Lisää joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita imeltyneeseen seokseen survotut puolukat. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.Valmista taikina sekoittamalla veteen jauhot ja suola. Kauli taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisia ohuita kuoria. Levitä täyte kuorille. Käännä reunoja sentin verran sisäänpäin ja rypytä karjalanpiirakoiden tapaan.Paista rönttöset 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina. Sulata rasva ja sekoita joukkoon 1/4 vettä tai maitoa. Voitele puolukkarönttöset siveltimellä ja jäähdytä leivinpaperin ja liinan alla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5