Puolukka-omenapiiraat

25.9.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-omenapiiraat

Ainekset

16 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,75 dl sokeria
5 1 tl kardemummaa
6 6 - 7 dl vehnäjauhoja
7 100 g voita tai margariinia
Voiteluun
1 munaa
Täyte
1 150 g smetanaa
2 1 muna
3 3 rkl sokeria
4 1 omena
5 2 dl puolukoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 410 g
Proteiinia 4 g 62 g
Rasvaa 10 g 158 g
Kuitua 1 g 22 g
Energiaa kJ 868 13888
Energiaa kcal 207 3319

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita puolet jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa voimakkaasti, että syntyy hyvä sitko. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.Sekoita smetanan joukkoon muna ja sokeri. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset esim. juomalasilla tai puusurvimella. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Jaa smetanaseos tasaisesti syvennyksiin. Nostele päälle viipaloitua omenaa ja ripottele pinnalle puolukoita.Paista piirakat 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: omena pulla puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5