Puolukka-omenachutney

13.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-omenachutney

Ainekset

1 1 l puolukkaa
2 2 omenaa
3 1 dl suikaloituja kuivattuja luumuja
4 0,5 dl vettä
5 4 dl sokeria
6 2 dl omenaviinietikkaa
7 1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
8 0,5 tl jauhettua korianteria
9 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 438 g
Proteiinia 7 g
Rasvaa 4 g
Kuitua 29 g
Energiaa kJ 7914
Energiaa kcal 1892

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista puolukat ja siirrä ne kattilaan. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Kuutioi omenat vielä pienemmiksi paloiksi. Lisää omenat ja kuivatut luumut puolukoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kannen alla, kunnes muodostuu höyryä.Lisää sokeri, etikka ja mausteet. Keitä ilman kantta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, 20–25 minuuttia tai kunnes puolukat ja omenat pehmenevät ja seos on keittynyt hieman kasaan. Tarkista maku.Tölkitä puhtaisiin purkkeihin ja sulje heti kannella. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.Tarjoa lihan, kalan tai kasvisruokien lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5