Puolukka-marenkipiiras

10.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-marenkipiiras

Klassisen sitruuna-marenkitortun tapaan leivottu puolukkapiiras hurmaa herkkusuut. Hapokas puolukkakiisseli ja makea marenki sopivat täydellisesti toisilleen.

Ainekset

12 palaa
Pohja
1 100 g voita tai margariinia
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 1 dl sokeria
4 1 rkl kylmää vettä
Täyte
1 200 g puolukoita (tuore tai pakaste)
2 3 dl vettä
3 3 kananmunan keltuaista
4 1 dl sokeria
5 4 rkl maissitärkkelystä
Marenki
1 3 kananmunan valkuaista
2 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 407 g
Proteiinia 3 g 38 g
Rasvaa 8 g 100 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 938 11255
Energiaa kcal 224 2690

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Valmista ensin täyte. Sulata puolukat tarvittaessa. Survo puolukat ja lisää vesi. Painele seos siivilän läpi kattilaan. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. (Säästä kananmunien valkuaiset marenkiin.) Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.
  • Ota pohjaan tuleva rasva huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 8 minuuttia.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkauksen loppuvaiheessa lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää.
  • Levitä puolukkakiisseli esipaistetulle pohjalle ja valkuaisvaahto kiisselin päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5