Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-mantelipiirakka

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Pakastepuolukat ja mantelirouhe ovat tämän leivonnaisen salaisuudet. Tarjoa puolukkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

150 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
(80 g) mantelirouhetta

Täyte

4 dl
Pakastepuolukoita
2 rkl
Perunajauhoja
4 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nosta 1 dl taikinasta syrjään ja sekoita siihen mantelirouhe. Painele lopputaikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun (halkaisijaltaan 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita jäiset puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos taikinan päälle. Murusta mantelinen taikinaseos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.