Puolukka-mantelipiirakka

25.9.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-mantelipiirakka

Pakastepuolukat ja mantelirouhe ovat tämän leivonnaisen salaisuudet. Tarjoa puolukkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

9 annosta
1 150 g margariinia tai voita
2 1,5 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 3 dl vehnäjauhoja
5 0,5 dl perunajauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
7 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
Täyte
1 4 dl pakastepuolukoita
2 2 rkl perunajauhoja
3 4 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 374 g
Proteiinia 5 g 49 g
Rasvaa 19 g 174 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 1 516 13643
Energiaa kcal 362 3261

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nosta 1 dl taikinasta syrjään ja sekoita siihen mantelirouhe. Painele lopputaikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun (halkaisijaltaan 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita jäiset puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos taikinan päälle. Murusta mantelinen taikinaseos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5