Puolukka-kinuskipullat

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-kinuskipullat

Herkkupullassa on pakastepuolukoita ja kinuskikastiketta. Mantelilastut koristavat pullan ja viimeistelevät maun.

Ainekset

18 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 1 pussi kuivahiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 8 dl vehnäjauhoja
6 50 g margariinia
Täyte:
1 1,5 dl kinuskikastiketta
2 2 dl pakastepuolukoita
Päällys:
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 rkl maitoa
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 2 dl mantelilastuja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 664 g
Proteiinia 6 g 99 g
Rasvaa 13 g 239 g
Kuitua 2 g 32 g
Energiaa kJ 1 213 21829
Energiaa kcal 290 5217

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5