Puolukka-kaurapiirakka

16.10.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-kaurapiirakka

Ainekset

10 annosta
1 200 g voita tai margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 6 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 tl kanelia
7 2,5 dl puolukkahilloa
Kauramuruseos
1 50 g voita tai margariinia
2 2 dl kaurahiutaleita
3 0,5 dl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 545 g
Proteiinia 7 g 69 g
Rasvaa 23 g 226 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 1 881 18808
Energiaa kcal 450 4495

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina leivinpaperoidun piirakkavuoan (noin 30 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hillo. Murusta kulhossa kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokerit keskenään. Ripottele piirakan pinnalle. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5