Puolittain paistettu tuoremarjapiiras

27.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolittain paistettu tuoremarjapiiras

Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piiras päällystetään pehmeällä tuorejuusto-rahkahunnulla ja kauden mehukkaimmilla marjoilla.

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 0,5 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 1 dl grahamjauhoja
5 1 dl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1 prk rahkaa
2 1 prk tuorejuustoa
3 3 dl tomusokeria
4 3 dl tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita, herukoita
Lisäksi
1 5 dl kuivia herneitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 324 g
Proteiinia 7 g 53 g
Rasvaa 16 g 130 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 418 11343
Energiaa kcal 339 2711

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi kun pohja on hiukan jäähtynyt.

Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5